Galatasaray'da Stratejik Felç!
x
Buradasınız >> Ana Sayfa Haberler & Makaleler Genel Ömer GÜRSOY Galatasaray'da Stratejik Felç!

Galatasaray'da Stratejik Felç!

galatasaray

Ömer Gürsoy- 17 Ekim 2014- Kamuoyunda yaratılmaya çalışan güçlü Başkan Ünal Aysal algısı bir “stratejik felç” ile yerle yeksan oldu. 

 

Latince bir deyiş vardır ya “sumquodsum” ben neysem oyum. Zaman, Aysal’ı açığa çıkardı.   

Ünal Aysal'ın yönetim kurulu ile birlikte istifasının ardından bizim gazetede çok değerli yazılar kaleme alındı.

Galatasaray'ı en iyi takip eden 4 yazarın yazılarındaki ana temalara bakıldığında durumunhiç de iç açıcı olmadığı ortada. Fatih Altaylı "Aysal kaçmak istiyordu", Halil Özer "Ağır hasar var",MeriçMüldür ‘Aysal kurtuldu mu acaba’, Serdar Ali Çeliker "İflasa gidiyor; Galatasaray bir Türk kulübü mü kalacak yoksa yabancı bir sahibi mi olacak" diyordu.

Aysal'ın Divan Kurulu'nun olağanüstü toplanma kararının ardından seçime gitmek istemesi Altaylı'nın ve Adnan Polat'ın "Aysal kaçmak istiyor" tezini doğruluyor. Siyasette çok net bir metafor vardır: Nasıl gelirsen, öyle gidersin. Bunun dışında ki bir yöntemle gidersen buna darbe derler.

Aysal göreve Divan Kurulu'nun oyuyla değil; Genel Kurul oyuyla seçilmişti. Halbuki,Galatasaray'ı 2 yıl şampiyon yapan yönetim kurulu üyelerinin değişikliği ve Teknik DirektörüFatih Terim operasyonundaki müdahalesi ile nasıl da "Aysal'ınpazularını" görmüştük. Aysal'ın normal şartlarda, Divan Kurulu'nun kendisine darbe yapmak istediğini öne sürerek Genel Kurul çağrısı yapması gerekiyordu. Yani Divan Kurulu'nu Genel Kurula şikayet ederek bir bakıma güvenoyu almalıydı. Gerektiğinde pazularını göstermesini çok iyi bilen Aysal'ın Divan Kurulu'na karşı pazularını iyice şişirmesi beklenirken pazularını indirmesi ve hiç bir mücadele yapmadan görevini bırakması Halil Özer'in dediği gibi kulüpte  "ağır bir hasar" olduğunu gösteriyor.

Ben de geçtiğimi yıl aynı konulara ele almış ve o vakitler zamanın herşeyi açığa çıkaracağına dair yazılarda Galatasaray'da yaşanan stratejik felçten bahsetmiştim:

"...hasarın en büyüğünü Galatasaray’ın gördüğü aşikâr da Terim ve Aysal’ın bindiği araçların hasar tespitini yapmak için biraz zamana ihtiyaç duyacağımız anlaşılıyor.  Bakalım Aysal, bu süreç içinde kendi planladığı krizlerin tutsağı mı olacak? Krizi doğru yönlendirmek için gerekli olan iç pusulası var mı?

Ama şu bir gerçek ki, Adnan Polata kongrede yapılanlardan sonra Aysal ve Terim arasında yaşananlar ve son olarak da özel olması gereken mesajların medyaya sızdırılmasıGalatasaraydaKissinger'in tabiriyle süpürülüp atılmayan bir tek diplomatik gelenek kalmadığını gösteriyor. Böylece; Galatasaraylıların yıllardır övünerek ve adeta ders verircesine kullandıkları Galatasaray'da kol kırılır yen içinde kalır deyimi bundan sonra Galatasaray'ın lügatinden çıkmış oldu.  Polat, Terim, Aysal gider ama bu kaybedilen değerler zor gelir.İşte gerçek stratejik felçde budur.Daha hikayenin ortasındayız, bakalımsonu nasıl bitecek?İzlemeye değer.."

Bu yazıdan 6 ay önce de "Aysal'ın mirası ne olacak" başlıklı yazımda da şunları yazmışım:

"Ayrıca, muktedir olmadan da iktidar olunabileceğini, ancak işler kötü gittiğinde ve güçlü fırtınalarla (muhalefetle) karşılaştığında göstereceği tavır ve dirayet ile kaptan olmayı hak ederler...Endişe içerisinde Aysalın ne yapmak istediğini anlamaya çalışan ve camialarının geleceğini merak eden ancak sadece kapalı kapılar ardında konuşan Galatasaraylı dostlara ünlü bir sözü aktarmak istiyorum:

“Bir adamın mirası hikâye sona erdiği zaman ortaya çıkar.”

Bunun Türkçemizde de değişik bir versiyonu var: “Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu”

Bakalım Aysal’ın oyununda hikâye nasıl bitecek?"

Artık  Aysal'ın oyunundahikâyenin sonuna geldik.Kendi planladığı krizlerin tutsağı oldu ve güçlü bir muhalefetle bile karşılaşmadan gemisini terk etti.

Aysal'ıbıraktığı miras ne mi oldu?

Galatasaray felç.{jcomments on}

 

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  4909  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Ömer Gürsoy Pazartesi, 21 Haziran 2010.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

FutbolEkonomi , 2010 yılından bu yana futbolun ekonomik, finansal ve yönetsel boyutlarını mercek altına alan bağımsız bir bilgi ve analiz platformudur. 2005 yılında kurulan Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi (FESAM) ile aynı vizyon doğrultusunda faaliyet gösteren platformumuz, futbolu sadece saha içi bir oyun değil, çok katmanlı bir endüstri olarak ele alır.

 Hakımızda daha fazlası >>>


Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay

Kimler Sitede

Şu anda 1816 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 51360716

Raporlar FE Anasayfa

Spor Endexi

 

25/07/2025

Kapanış  
  BİST 100

10.642,60

-0,43

 bjk BJKAS

2,10

-2,33

 fb FENER

14,25

+1,14

 gs GSRAY

1,43

+5,93

 trabzon TSPOR

1,12

+0,90

   SPOR ENDEKSİ

2.606,94

+2,30

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo

GwuEgEJW4AAMRrc


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1