EURO 2016'da şampiyon Portekiz
x
Buradasınız >> Ana Sayfa Financial EURO 2016'da şampiyon Portekiz

EURO 2016'da şampiyon Portekiz

160710215620 portugal team 640x360 getty nocredit

11 Temmuz 2016 - EURO 2016'da Paris'te Stade de France'da oynanan final maçında ev sahibi Fransa'yı uzatmada 1-0 yenen Portekiz, tarihinde ilk kez futbolda Avrupa şampiyonu oldu.

 

Normal süresi 0-0 biten maçta Portekiz'e kupayı getiren gol 109. dakikada Eder'den geldi.

F Grubu'nu 3. bitiren Portekiz turnuvada oynadığı yedi maçın altısında berabere kalmış, 90 dakikada sadece yarı finalde Galler'i 2-0 yenebilmişti.

 

Karşılaşması sonrası şampiyonluk kupası, sakatlanarak final maçının ilk yarısında sahadan çıkmak zorunda kalan kaptan Christiano Ronaldo'nun ellerinde yükseldi.

 

Maç boyu takım arkadaşlarına moral veren Ronaldo şampiyonluk sonrası gözyaşlarını tutamadı.

 

Portekiz daha önce Avrupa Futbol Şampiyonası'nda sadece ev sahibi olduğu 2004'te final oynamış, finalde Yunanistan'a 1-0 yenilmişti.

 

Daha önce ev sahibi sahibi son iki turnuvada 1984'te Avrupa, 1998'de ise Dünya şampiyonu olan Fransa ise bu kez gülen taraf olamadı.

 

Fransa 90. dakikada direğe takıldı

Final maçına favori olarak çıkan ev sahibi Fransa ilk yarıda Portekiz kalecisi Rui Patrício'yu aşamadı. Kaptanı Ronaldo'nun henüz 25. dakikada Payet'nin darbesi sonucu sakatlanarak çıkması Portekiz'in hücum gücünü olumsuz etkiledi. İlk yarı 0-0 bitti.

 

Portekiz kaleyi bulan ilk şutunu ancak 80. dakikada atabildi. Fransızlar biraz şanslı olsalardı son dakikada Avrupa şampiyonu olabilirlerdi. Ancak 90. dakikada, sonradan oyuna giren Gignac'ın şutunda top direkten geri geldi. Karşılaşmanın normal süresi golsüz bitti. Uzatmanın ilk devresinin sonunda da skor değişmedi.

 

108. dakikada bu kez Portekiz'den Guerreiro'nun frikiğinde top üst direkten döndü. Ancak bir dakikada sonra Eder'in ceza sahası dışından nefis şutu Portekiz'e golü, şampiyonluğu ve kupayı getirdi.

 

Portekiz topa sahip olma (yüzde 44-56), şut (10-18), kaleyi bulan şut (3-7) ve korner (5-9) istatistiklerinde geride olduğu karşılaşmadan, bulduğu tek golle tarihinin ilk Avrupa şampiyonluğu ile çıkmayı başardı.

 

31 yaşındaki Ronaldo da böylece sürekli kıyaslandığı Arjantinli Messi'den farklı olarak milli takımıyla bir turnuva kazanmış oldu.

 

Ronaldo, Portekiz ile daha önce 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda final, 2006 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ise yarı final oynamıştı.

 

Yıldız futbolcu final maçı sonrası şampiyonluğu "Portekiz'de yaşayan herkese ve tüm göçmenlere" armağan etti.

 

EURO 2016'da gol kralı ise fileleri 6 kez havalandıran ancak final maçında suskun kalan Fransa'nın golcüsü Griezmann oldu.{jcomments on} 

BBC

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  22987  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Futbol Ekonomi Site Yetkilisi Perşembe, 22 Eylül 2011.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Kimler Sitede

Şu anda 1652 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 52737330

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1