TFF'nin Yeni Başkanı Mehmet Büyükekşi
x
Buradasınız >> Ana Sayfa

TFF'nin Yeni Başkanı Mehmet Büyükekşi

3454680 810x458

Futbolekonomi- 17 Haziran 2022 Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi.

 

Başvuru yapan 9 adayın 8'i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Yeterli imza sayısına ulaşan Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Oy verme işleminin ardından Mehmet Büyükekşi TFF başkanı seçildi. Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Başvuru yapan 9 adayın 8'i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Yeterli imza sayısına ulaşan Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Oy verme işleminin ardından oylar sayıldı ve Mehmet Büyükekşi TFF başkanı seçildi.

 

MEHMET BÜYÜKEKŞİ TEK ADAY OLARAK GİRDİ

16 Haziran 2022'de yapılan genel kurula gelen 219 delegenin 193'ünün imzasını alan Mehmet Büyükekşi seçime tek aday olarak girdi. Büyükekşi dışındaki Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın gibi isimler TFF'ye adaylık başvurusu yapmıştı ancak bugün seçimin yapıldığı otelde delege sayısının beşte biri kadar imza toplayıp seçim divan kuruluna vermeleri gerekiyordu. 62 sayıya en çok yaklaşan aday, Hüseyin Yangın oldu ancak o da 39 delege imzasında kaldı.

Bu gelişmenin ardından Mehmet Büyükekşi'nin seçime tek aday olarak girdi. 311 delegenin oy hakkı bulunduğu seçimde 219 delege oy kullandı. 

OYLAMA SONUÇLARI

Başkanlık seçiminde Mehmet Büyükekşi 219 delegenin kullandığı oyların 158'ini aldı. 51 oy geçersiz sayıldı. Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu ise 133 oy aldı.

BAŞKAN SEÇİLDİKTEN SONRA İLK SÖZLERİ

Zor bir göreve geldik. Omuzlarımızda Türk futbolunun ağır yükü var. Türkiye'de ve dünyada futbol zor günler yaşıyor. Ülkemizde marka değeri aşağı gitmiş durumda. Adil, güvenilir, dürüst ve şeffaf bir şekilde Türk futbolunun sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonunu iç ve dış denetime açmak istiyoruz. Hakemlerin değil futbolun kalitesinin konuşulduğu bir spor medyası istiyoruz. Federasyonun içinde ve dışında çalışmalar yapacağız. Altyapıyı doğru kurar ve güvenilir olursanız herkes size ilgi gösterir. Önce güven ortamını tesis edeceğiz. Hakem, gözlemci ve temsilci performanslarına el atacağız. Bütün kurulların istifasını isteyeceğim ve bu bir yıllık dönemde elimizden gelenin en iyisini yapmak için ben değil biz diyerek hareket edeceğiz.

TFF BAŞKANLARI KAÇ OYLA SEÇİLDİ?

Hasan Doğan: 222
Mahmut Özgener: 202
Mehmet Ali Aydınlar: 201
Yıldırım Demirören: 221
Yıldırım Demirören: 214
Nihat Özdemir: 179
Mehmet Büyükekşi: 158

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN LİSTESİ BELLİ OLDU! İLK KEZ KADIN YÖNETİCİ...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu aday listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez iki kadın yönetici de yönetim listesine yazıldı.{jcomments on}

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  21065  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Futbol Ekonomi Site Yetkilisi Perşembe, 22 Eylül 2011.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Kimler Sitede

Şu anda 1234 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 52762394

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1