FIFA, Kulüpler Dünya Kupası Bilet Fiyatlarını Önemli Ölçüde Düşürdü
x
Buradasınız >> Ana Sayfa HABERLER & MAKALELER Mali Manşet FIFA, Kulüpler Dünya Kupası Bilet Fiyatlarını Önemli Ölçüde Düşürdü

FIFA, Kulüpler Dünya Kupası Bilet Fiyatlarını Önemli Ölçüde Düşürdü

1q2w2e3r4t56y

Futbolekonomi- 17 Mayıs 2025 FIFA, tartışmalı turnuvaya olan ilginin artması üzerine Kulüpler Dünya Kupası bilet fiyatlarını önemli ölçüde düşürdü.  Kulüpler Dünya Kupası'nın bilet fiyatlarında yapılan büyük indirim, bu yaz ABD'de düzenlenecek turnuvaya ilginin azalacağı yönünde endişelere yol açtı.

 

Mail Sport, son 16 turu ve sonrasındaki maçlar için en ucuz bilet fiyatlarının, yeni bir 'değer katmanı'nın tanıtılmasının ardından 385 dolara (310 sterlin) kadar düştüğünü öğrendi.

Katılımcı bir kulübün taraftarı olduklarını beyan edenler için yarı final için mevcut en düşük fiyatlı biletler 526 $ (423 £) gibi şaşırtıcı bir fiyata satılmıştı . Ancak taraftarlar artık bunları 140 $ (113 £) karşılığında satın alabilirler.

Final için en ucuz biletler ise (göz yaşartıcı bir fiyat olan 892 dolardı (717 sterlin)) artık biraz daha makul bir fiyat olan 300 dolara (241 sterlin) satılıyor.

  

FIFA, bu kararın bir fiyat indirimi olmadığını, aksine ABD'ye seyahat edecek taraftarların sadakatini ödüllendirmeyi amaçlayan yeni bir kategorinin yaratılması anlamına geldiğini ileri sürüyor.

 

Zaten bilet almış olanlar, biletlerini yeni gruptaki biletlerle değiştirebilirler. Ancak bu hareket, satışların en iyi ihtimalle durgun görünmesi ve boş koltukların büyük bir olasılık olarak görülmesiyle birlikte geliyor.

 

Lionel Messi'nin Inter Miami'sinin 14 Haziran'da Miami'deki Hard Rock Stadyumu'nda Mısır ekibi Al-Ahly'ye karşı oynayacağı açılış maçı için, 100'den fazla koltuklu en az 17 bölüm satışta kaldı.

Chelsea'nin Atlanta'da Meksika'nın Club Leon takımına karşı oynayacağı ilk maçta da durum benzer; üst ligdeki hemen hemen her yerde biletler yüksek oranda mevcutken, City'nin Philadelphia'da Fas'ın Wyad takımına konuk olacağı maçta stadın çoğu bölümünde biletler ücretsiz.

Final için New Jersey'deki MetLife Stadyumu'nda 100'den fazla koltuk kapasitesine sahip 27 bölüm bulunuyor ve aynı mekanda düzenlenen her iki yarı final için de benzer kontenjan oranları bulunuyor.

Bir ay süren turnuva, bazıları tarafından FIFA'nın toprak kapma girişimi olarak görülen tartışmalı bir genişlemeye uğradı. 

7 takım yerine, geleneksel olarak sadece Şampiyonlar Ligi şampiyonu yerine, 12'si Avrupa'dan olmak üzere dünyanın dört bir yanından 32 kulüp yer alacak. 

City ve Chelsea'nin yanı sıra Bayern Münih, Real Madrid ve Paris Saint-Germain gibi ağır toplar da Atlas Okyanusu'nu geçecek. 

 

Turnuva, oyuncuların iş yükünün artması nedeniyle eleştirilere maruz kalırken, hayal kırıklığına uğrayan Premier Lig yönetimi, zaman kısıtlamaları nedeniyle City ve Chelsea'nin bir sonraki yerel sezonlarına daha geç başlamalarına izin veremeyeceklerini söyledi. 

Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-14369409/Club-World-Cup-tickets-FIFA-tournament.html

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  4985  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Futbol Ekonomi Site Yetkilisi Perşembe, 22 Eylül 2011.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Kimler Sitede

Şu anda 1404 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 52754383

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1