Bournemouth ve Altınordu
x
Buradasınız >> Ana Sayfa Haberler & Makaleler Genel Ahmet GÜVENER Bournemouth ve Altınordu

Bournemouth ve Altınordu

050420150044306096753 2AFC Bournemouth svg

Ahmet Güvener- 2 Haziran 2015 Bournemouth İngiltere’nin güney sahilinde 180,000 nüfuslu ufak ve şirin bir kıyı kenti.

 

Bu kenti ünlü yapan futbol takımı Bournemouth AFC. Bournemouth AFC bu sezon Premier Lig’e yükseldi ve bu tarihinde bir ilk. Maçlarını 11,000 kapasiteli Dean Court’ta oynuyor ve oynayacak. Takımın bir masalı andıran bir öyküsü var. 2008-09 sezonunda başladıkları profesyonel lig serencamını 2014-15 sezonunda Birinci Lig’de birinci olup Premier Lig’e terfi ederek taçlandırıyorlar. Bu başarılı sürecin önemli bir kısmını menajerleri Ed Howe ile yaşıyorlar. Kadroda Büyük Britanya ve İrlanda vatandaşı olmayan sadece 3 oyuncu var. Bu sinderella hikâyesini basınımızda birçok kalem son haftalarda yazdığı için daha fazla ayrıntı vermeyeceğim.

 

Ama ülkemizden bir başka başarı öyküsüne şu sıralar basınımızda pek yer verilmedi. Birinci Lig’in alt sıralarında yer alan Altınordu son 8 maçını üst üste kazanarak ve de bir rekor kırarak play-off çizgisine kadar geldi. Samsunspor ile evinde oynadığı maçta son dakikalarda 2 gol kaçırmasa şu an playofflarda idi. En son bu hafta playoff’a kalan Adanademirspor’u Adana’da 5- 0 yendi.

Nedir bu Altınordu A.Ş. nin hikâyesi. 1923 yılında kurulan Altınordu kulübü, ODTÜ mezunu İzmirli bir iş adamı olan Mehmet Seyit Özkan kulübü 2012 yılında satın aldıktan sonra 2012-13 sezonunda 3. Ligden 2. Lige, 2013-14 sezonunda ise birinci lige çıktı. Yani bu yıl birinci ligde ilk senesi. Altınordu geçmişte sadece 2 yıl süper ligde oynamış bir takım. Kulübün stratejik planında bu yıl süper lige yükselmek yok. Birkaç yıl 1. Ligde oynayıp deney kazanmak istiyorlar. Eminim Mehmet Seyit Özkan play-off’a çıkmamak için ve çıkarsa da süper lige çıkmamak için gizli gizli dua etmiştir. Çünkü asansör takım olmak istemiyorlar.

Altınordu takımının A kadrosunda hiç yabancı futbolcu yok ve istemiyorlar da. Zaten kulübün felsefesi Türk oyuncularına güvenmek ve onlara yatırım yapmak. Bu felsefe ne yazık ki hiçbir profesyonel kulübümüzde yok. 19 kişilik kadronun yaş ortalaması 25 ve ortalama kulüp kıdemleri iki yıl. 19 kişilik kadronun şimdilik 2 oyuncusu Altınordu altyapısından, 3 oyuncu ise Almanya kökenli. 2012’den beri aynı teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile devam ediyorlar. İşte bu kadro ile play-off’u az farkla kaçırıyorlar ve ligin 8 maçlık üst üste maç kazanma rekorunu kırıyorlar.

Takımın felsefesine uygun olarak esas yatırım alt yapıya. Tam 21 altyapı futbolcuları milli takıma yükselmiş durumda. Gerek İzmir’de gerek Kuşadası’nda mükemmel tesisleri var. Gidin pırıl pırıl genç antrenörler ile tanışın. Ülkenin her yerinden gelen genç oyuncular ile sohbet edin. İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu sloganını içten benimsemiş bir kulübü yakından tanıyın. Ve ülke futbolu için karamsarlığınızı bir nebze üstünüzden atın. Türkiye’nin de Bournemouth’ları olabileceğini görün.{jcomments on}

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  4943  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Dr. Ahmet Güvener Çarşamba, 16 Ocak 2013.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

FutbolEkonomi , 2010 yılından bu yana futbolun ekonomik, finansal ve yönetsel boyutlarını mercek altına alan bağımsız bir bilgi ve analiz platformudur. 2005 yılında kurulan Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi (FESAM) ile aynı vizyon doğrultusunda faaliyet gösteren platformumuz, futbolu sadece saha içi bir oyun değil, çok katmanlı bir endüstri olarak ele alır.

 Hakımızda daha fazlası >>>


Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay

Kimler Sitede

Şu anda 2000 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 51352497

Raporlar FE Anasayfa

Spor Endexi

 

25/07/2025

Kapanış  
  BİST 100

10.642,60

-0,43

 bjk BJKAS

2,10

-2,33

 fb FENER

14,25

+1,14

 gs GSRAY

1,43

+5,93

 trabzon TSPOR

1,12

+0,90

   SPOR ENDEKSİ

2.606,94

+2,30

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo

GwuEgEJW4AAMRrc


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1