Artık İddaa Gelirlerine Haciz Konulabilecek
x
Hata
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62
Buradasınız >> Ana Sayfa Haberler & Makaleler Genel Manşet Artık İddaa Gelirlerine Haciz Konulabilecek

Artık İddaa Gelirlerine Haciz Konulabilecek

 

5 Eylül 2013 - Parasını alamayan futbolculara iyi haber. Anayasa Mahkemesi, Futbol Çalışanları Sendikasının (Futbol-Sen) başvurusu üzerine, spor çalışanlarının alacaklarına karşılık kulüplerin İddiaa oyunundaki gelirlerine haciz koydurulamayacağına ilişkin kanun hükmünü iptal etti.

 

 

 

 AA.Ankara- Böylece, kamu kurum ve kuruluşları gibi spor çalışanları da alacaklarına karşılık kulüplerin İddiaa gelirlerine haciz koydurabilecek.

Futbol-Sen Genel Sekreteri Hakan Erhalaç, 29 Mart 2011'de bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunla "Kamu kurum ve kuruluşlarına ait alacaklar hariç olmak üzere, spor kulüplerinin Spor Toto Teşkilat Başkanlığı nezdindeki isim haklarından doğan alacakları haczedilemez ve bu alacaklar devir ve temlik edilemez" hükmünün getirildiğini anımsattı.

Değişiklikten önce futbolcular başta olmak üzere spor çalışanlarının alacaklarına karşılık kulüplerin İddiaa gelirlerine haciz koydurabildiğini belirten Erhalaç, yeni durumun alacakların tahsili konusunda spor adamlarının elini zayıflattığını ve önemli mağduriyetlere yol açtığını söyledi.

'Birçok spor branşına emsal'

Futbol-Sen olarak bu durumu avukatları İbrahim Löklüoğlu aracılığıyla yargıya taşıdıklarını bildiren Erhalaç, şunları kaydetti: "11. İcra Hakimliğinin başvurumuzu uygun bulması üzerine dosyamız Anayasa Mahkemesine gitti. Yüksek mahkeme, ilgili düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Böylece, kamu kurum ve kuruluşları gibi spor çalışanlarının da alacaklarına karşılık kulüplerin İddiaa gelirlerine haciz koydurabilmesinin yolu tekrar açıldı. Özellikle 2. ve 3. liglerde maddi durumu sıkıntılı kulüplerdeki futbolcu, teknik adam, malzemeci ve masörler dahil çalışanların mağduriyetlerini önemli ölçüde ortadan kaldıracak bu uygulama, basketbol, hentbol ve voleybol gibi birçok branş için de emsal olacak."

'Futbolculara umut oldu'

Erhalaç, 2 ligdeki bir takımın sezon boyunca İddiaa gelirinin yaklaşık 1 milyon 200 bin ile 1 milyon 800 bin, 3 ligdeki bir takımın ise 800 bin ile 1 milyon lira arasında olduğunu belirterek, "Profesyonel olarak futbolla uğraşan ve geçimini bu yolla sağlayan çok sayıda kişi, kulüplerdeki maddi sıkıntılar nedeniyle alacaklarını tahsil edemiyor. İddiaa gelirlerine haciz uygulamasının en azından alacakların temini açısından spor adamlarına bir umut niteliğinde. Bu konuda üyelerimizden de gördüğümüz kadarıyla ciddi bir mağduriyet vardı. Bunun önemli ölçüde giderilmiş olması ve sendika olarak bizim de buna vesile olmamız mutluluk verici" diye konuştu.{jcomments on}

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  41282  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Çarşamba, 20 Ağustos 2025.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

FutbolEkonomi , 2010 yılından bu yana futbolun ekonomik, finansal ve yönetsel boyutlarını mercek altına alan bağımsız bir bilgi ve analiz platformudur. 2005 yılında kurulan Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi (FESAM) ile aynı vizyon doğrultusunda faaliyet gösteren platformumuz, futbolu sadece saha içi bir oyun değil, çok katmanlı bir endüstri olarak ele alır.

 Hakımızda daha fazlası >>>


Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay

Kimler Sitede

Şu anda 1958 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 51352631

Raporlar FE Anasayfa

Spor Endexi

 

25/07/2025

Kapanış  
  BİST 100

10.642,60

-0,43

 bjk BJKAS

2,10

-2,33

 fb FENER

14,25

+1,14

 gs GSRAY

1,43

+5,93

 trabzon TSPOR

1,12

+0,90

   SPOR ENDEKSİ

2.606,94

+2,30

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo

GwuEgEJW4AAMRrc


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1