Avrupa Adalet Divanından CAS Kararlarının Hukuki Denetiminde Dönüm Noktası Olabilecek Bir Karar
Hüseyin Özkök- 6 Ağustos 2025 Avrupa Adalet Divanı, spor alanında CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) kararlarının artık AB hukukuna aykırı olup olmadığının üye ülke mahkemeleri tarafından incelenebileceğini karara bağladı.
FIFA Kulüpler Dünya Kupası Seyirci İstatistiklerinde Real Madrid Farkı
Hüseyin Özkök – 28 Haziran 2025 Grup aşaması geride kalan FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda grup maçları sonucunda elde edilen seyirci istatistikleri de belli oldu. FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun büyük bir tribün geliri beklediği turnuvada seyirci beklentileri yeterince karşılanmadı.
Kulüpler Dünya Kupası, Milli Takımlar Dünya Kupası ile Kıyaslanamaz
Hüseyin Özkök- 28 Mayıs 2025FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun “zoraki” şekilde hayatımıza soktuğu FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda grup maçları tamamlandı. Saat farklarından dolayı sabaha karşı maçlar haricinde bize uygun saatlerdeki maçları seyrettim. Grup maçlarının ardından şunu çok net söyleyebilirim. Kulüpler Dünya Kupası milli takımlar Dünya Kupası ile kıyas dahi edilemez.
Yeni Sponsorlarla Yeni Format Dünya Kulüpler Kupası
Hüseyin Özkök -13 Haziran 2025 FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun “icadı” olan ve dört yılda bir düzenlenecek 32 takımlı (FIFA 48 takımlı turnuva için çalışma yapıyor) Kulüpler Dünya Kupası ABD’de start alıyor.
Hüseyin Özkök – 4 Haziran 2025 Futbol oyun kurallarını düzenleme, yeni kurallar getirme veya kuralları değiştirme yetkisine sahip tek kurum olan IFAB (International Football Association Board), penaltı vuruşunda yeni düzenlemeye gitti.
Hüseyin Özkök- 17 Mayıs 2025 VAR'ın alternatifi yolda. Futbol Video Desteği Perşembe günü Paraguay'ın başkenti Asuncion'da yapılan ve FIFA Başkanı Infantino'un üç saat gecikmeli katılarak skandala imza attığı 75. FIFA Kongresi'nde FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.
Hüseyin Özkök- 7 Mayıs 2025 Paris Saint-Germain (PSG), yıllar boyu Fransız başkentindeki futbola damgasını vurdu. Katar destekli zenginlikleri ve Lionel Messi, Neymar ve Kylian Mbappé gibi süperstarların Parc des Princes'i onurlandırmasıyla PSG, Paris ihtişamını küresel futbola aktardı.
Hüseyin Özkök -23 Şubat 2024 Avrupa Ligi Son 16 Turu Play-Off müsabakasında Galatasaray ilk karşılaşmada 3-2 mağlup ettiği Çekya ekibi Sparta Prag ile Prag’da rövanşta karşılaştı.
Hüseyin Özkök – 26 Şubat 2023 İngiltere Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı, tarafından yapılan bir açıklama İngiltere futbol kamuoyunda büyük yankı yarattı.
Hüseyin ÖZKÖK – 14 Ekim 2021 İngiltere’nin 1881 yılında kurulmuş köklü kulüplerinden Newcastle United’ın Suudi Arabistan devletine ait Public Investment Fund’a (PIF) satışına Premier Lig yönetimi tarafından onay verilmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.
FutbolEkonomi, 2010 yılından bu yana futbolun ekonomik, finansal ve yönetsel boyutlarını mercek altına alan bağımsız bir bilgi ve analiz platformudur. 2005 yılında kurulan Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi (FESAM) ile aynı vizyon doğrultusunda faaliyet gösteren platformumuz, futbolu sadece saha içi bir oyun değil, çok katmanlı bir endüstri olarak ele alır.