Galatasaray'da Borçlar Azalmaya Devam Ediyor
Bizi Takip Edin Futbol ekonomisi facebookta futbol ekonomisi twitterde
x
Hata
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62
Buradasınız >> Ana Sayfa Haberler & Makaleler Mali Diğer Yazarlar Galatasaray'da Borçlar Azalmaya Devam Ediyor

Galatasaray'da Borçlar Azalmaya Devam Ediyor

15 Aralık 2011- Ünal Aysal'ın başkanlığa geldiğinden bu yana Galatasaray'ın mali yapsında önemli düzelmeler yaşandığı gözlemleniyor. Hem bankalara, hem de üçüncü kişilere olan borçlarında önemli miktarlara ulaşan tutarlarda borç düşüşleri yaşandığı Kulüpçe ifade edildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, görev dönemiyle ilgili mali konulara değinirken, özellikle nakit akışının düzeltilmesinin hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

Galatasaray Kulübü’nün Aralık ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda Ünal Aysal, üyelere başkanlığının 7 aylık dönemindeki mali, idari, sportif çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Sarı-kırmızılı kulübün önemli ekonomik varlık ve imkanlara sahip olduğuna dikkati çeken Aysal, şöyle konuştu: "Yaşadığımız sorunlar, varlıklarımız ile fırsatları iyi ve zamanında yönetemememizden kaynaklanıyor. Nakit akışları iyi yönetilmezse kolay kolay sağlıklı bir ekonomik yapıya ulaşılamıyor. Kulübümüzün uzun zamandır bu sorunu yaşadığı açık bir gerçek. Pahalı borçlanma, gereksiz teminatlara ve cezalara yol açmaktadır. O kadar pahalıya bu bedel ödenmiştir ki, Mayıs ayında önümüze şöyle bir tablo çıktı: Tüm gelirler temlik altındaydı, yeni kredi alamıyorduk. 150 milyon dolarlık ciddi kredi yükü mevuttu. 57 milyon doları zamanı geçmiş olmak üzere toplam 327 milyon dolar civarı borç vardı. Piyasa rayicinin çok üzerinde kredi faizi ödenmekteydi. Görülmemiş yükseklikte teminatlar vermiştik." Kulübe önemli gelir sağlaması beklenen Türk Telekom Arena’nın 3 yıllık gelirinin zaten harcanmış olduğunu, sportif başarısızlık nedeniyle de taraftarların maçlara ilgisinin beklenen seviyeye çıkmadığını anlatan Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihimizde eşi görülmemiş şekilde ciddi bir transfer hamlesiyle, komple futbol takımını yenileme, basketbol ile voleybol takımlarına takviye yapmak zorundaydık. Sportif A.Ş.’nin birikmiş 152 milyon TL’lik zararı dolayısıyla bir teknik iflas probleminin de acilen çözümlenmesi gerekiyordu.

Vecibelerimizi hıza yerine getirerek, kredibilitemizi yeniden kazanmak, mümkün olan en kısa sürede temliklerden kurtulmak, yükseksek faiz yükünü hafifletmek ve borç yükünü azaltmak istedik. Sportif başarı ile ekonomik başarının bir arada gideceğini bildiğimiz için, çok geniş ve akıllı bir transfer operasyonunu gerçekleştirmek ve kulübün aylık 16 milyon dolarlık sabit masraflarını karşılayarak devamlılığı sağlamayı hedefledik. Üstelik bu süreci, futbol dünyamızı derinde sarsan şike soruşturması sırasında yürütmek gibi bir ek zorluk daha yaşadık. Futbolu yeniden yapılandırmamız gerekti. Borçlar, transferler ve krediler vardı. Sizden borçlanma yetkisi istedik ve yeni borçlanma oldu. İyi ki yetkiyi vermişsiniz, yoksa bugünkü sunumumuz çok daha kısa olacaktı." -"Borçlar azaldı"- Başkan Ünal Aysal, göreve geldikleri dönemde mevcut olan borçların azaltıldığını aktarırken, teminatlar ve banka kredilerindeki düşüşe dikkati çekti.

Zamanı gelmiş borçlar ve transfer maliyetinin kendilerine 87 milyon dolar bir yük getirdiğini ifade eden Aysal, şunları kaydetti: "Bu, her kuruluş için önemli bir rakamdır. Özellikle kredilerimizin tükendiği bu global kriz ortamında daha da önemli bir rakamdır. Bu 87 milyon dolarlık acil ihtiyaç, Ekim ayında 42,7 milyon dolara indi. Aralık ayında daha da indiğini söyleyebilirim. 31 Ekim itibariyle toplam banka borçlarımız ana para artı faizler olmak üzere 149,6 milyon dolardan, 110,4 milyon dolara düşmüştür ve düşmeye devam etmektedir. Gelinen noktada toplam borçlarımızda 32 milyon dolar seviyesinde bir iyileşme gerçekleştirilmiştir. Önemli bir iyileşme de verilmiş teminatlarda gerçekleşmiştir. Toplam teminatlarımız 850 milyon dolardan, 552 milyon dolara indirilmiştir. Temliklerde iyileşme daha da büyüktür. Yüzde 56’lık bir iyileştirmeyle temliklerimiz 252 milyon dolardan, 110 milyon dolar seviyesine indirilmiştir. Olağanüstü Genel Kurul raporunda 31 Mayıs 2012 itibariyle öngörülen toplam nakit açığımız 123.7 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. Bugün bu gelinen noktada bu açığın 79.8 milyon dolara indiğini söylemek mümkün ve en önemlisi, geçtiğimiz 7 aylık dönemin gereksinimi olan aylık 16 milyon, yani toplam yaklaşık 112 milyon dolarlık sabit masraflar, yeni borç yüküne girilmeden karşılanmış, kulüp ve bağlı şirketlerin hayatiyeti aksatılmadan devam ettirilmiştir. Bu önemli gelişmelere rağmen, yapılması gereken çok iş var.

Sorunlar kontrol altına alındı ama çözüm için daha uzun ve zorlu bir yol var." Mali iyileştirme çabaları içinde önlerinde yeni banka kredisi alma, kişilere borçlanma ve Riva arazisini kullanma opsiyonları olduğunu anlatan Ünal Aysal, yüksek teminatlar nedeniyle kredi almalarının mümkün olmadığını kaydederken, şu ifadeleri kullandı: "Banka kredisi almak, daha önceden verilmiş yüksek teminatlar yüzünden mümkün değildi. Üstelik ihtiyacımız olan 150 milyon TL’lik yeni bir kredinin yılda kulübe 26 milyon TL faiz yükü anlamına geleceği ortadaydı. Kişilere borçlanmanın ise kulüpler açısından son derece sakıncalı olduğu örneklerle sabittir. Ancak gelinen noktada bu kaçınılmaz olmuş, bu takviyeye sınırlı ölçüde başvurulmak zorunda kalınmıştır. Acil ihtiyaçlarda başvurulan kişisel kasa kolaylıkları dışında Galatasaray’ın prensip olarak tamamen kendi imkanlarıyla bu süreçten çıkması planlanmış ve projemiz buna uygun olarak kurgulanmıştır. Bir diğer öncelik de bankalardaki temliklerin kaldırılarak kulübün sıhhatli bir nakit akış tablosuna kavuşmasına verilmiştir. Ancak bunun için bankadaki kredilerin geri ödenmesi gerekmektedir. Riva arazisine gelince, talebin yüksek olduğu bir dönemde değiliz. Gerek yurt içi, gerekse yurt dışı yatırımcılarda orta vadeli böyle bir yatırıma cesaret edecek heyecan henüz istenilen düzeyde değil. Bu çok değerli varlığımızı en yüksek ve en güvenli teklif yönünde değerlendirme çabalarımız sürüyor. Benimsediğimiz prensip, (Hızlı hareket etmek ama işi aceleye getirmemek). Bildiğiniz gibi ruhsatımızda bir sorun yaşamamak için hafriyat çalışmaları başlatılmıştır. Bir kez daha belirtiyorum, bu değerli varlığımız en iyi teklif alınıncaya kadar elden çıkarılmayacaktır."

"Yüzde 25 oranında hisse satışı yapıldı"

Olağanüstü Genel Kurul’da kendilerine verilmiş olan hisse senedi satışı yetkisini kullandıklarını, hatta yeterli olacağını tahmin ettikleri oranı aştıklarını vurgulayan Ünal Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olağanüstü Genel Kurul sonrasında, bankacılık piyasasındaki kriz derinleşmiş ve kredi bulma olanağının daralması bir yana, kurlarda ve faizlerde çok önemli artışlar olmuştur. Bankalar kendi bağlı kuruluşlarına dahi kredi vermekten kaçınır bir politika izlemek zorunda kalmışlardır. Neticede repo işleminin faiz yükü dolayısıyla ve çok az bankanın kabul edebileceği bir sisteme dönüşmesi ile avantajını, işlerliğini kaybetmiştir. Diğer taraftan, bize tanınan yetkiler içinde kalarak, hiçbir faiz ve masraf ödemeden geçici olarak ve süresine kendimizin karar vereceği bir takvim bazında finansman ile kaynak üretme sorunumuza kısmen bu yöntemle bir çözüm getirmek, bize Galatasaray’ın menfaatlerine en uygun bir yöntem olarak sağlıklı geldi. Bilindiği gibi hisse senedi alım satımı, faiz maliyeti olmayan bir nakit girişi sağlar. İyi planlanırsa, repo işlemi gibi uygulanabilir. Süre ve maliyet baskısı yoktur. Bu nedenle hisse satışı, özellikle kar dağıtımı yapılmayan dönemlerde nakit akışını toparlamak için en sık kullanılan enstrümandır. İstenildiği zaman geri almak mümkündür.

Ağustos-Aralık döneminde toplam yüzde 25,66’lık hisse senedi satışı yaptık. 152,7 milyon TL satış geliri, yaklaşık 81.4 milyon TL de kar elde ettik.

Eğer biz bu satış operasyonu yerine yeni bir kredi alsaydık kulübümüzün sırtına her yıl için 26 milyon TL faiz yükü binecekti. Buna ilave olarak satıştan elde edilen nakitle kapattığımız 39 milyon dolarlık kredilerin faiz maliyetinden yıllık 4 milyon dolar, kur farkından da yaklaşık 10 milyon TL tasarruf sağlanmıştır. Bu gelir nakit akışımızı rahatlatırken, Riva arazisinin satılması konusundaki baskıyı da hafifletmiştir. Böylece kasamızda nakit planlaması yapabileceğimiz bir imkan yaratılarak, borç ödemeleri ve bankalardaki temliklerin serbest kalmasına dönük ciddi bir olanak devreye sokulmuştur." Bazı üyelerin, hisseleri kimin aldığıyla ilgili endişelerinin kendisine ulaştığını söyleyen Aysal, bunların büyük bölümünün küçük yatırımcılar tarafından alındığını ve alan kişilerin istenilmesi halinde İMKB’dan öğrenilebileceğini aktardı.

Programlarının ilk etabının, finansal kriz ve futbol skandalı ortamında bankaların kulüplere olan güvensizliğinin arttığı bir ortamda gerçekleştiğine dikkati çeken Ünal Aysal, planlarında bazı değişikliklere gitmek zorunda kaldıklarını da dile getirerek, "Bu değişiklikler neticeyi kesinlikle etkilemeyecektir. Her şey Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda yürütülecektir. Galatasaray için en faydalı model neyse, hedefimiz onu uygulamak.

Ağaca bakarken, ormanı görmemezlikten gelmeyelim" dedi.

GS Store’da değişim

Kulüp başkanı Ünal Aysal, Galatasaray’a bağlı tüm işletme ve şirketlerinin karlılığına verdikleri öneme dikkati çekerken, GS Store mağazacılık operasyonuyla ilgili çalışmaları başlattıklarını aktardı.

Sektörün tecrübeli isimlerinden birinin GS Store’un başına getirildiğini ve karlılıkla ilgili raporunu beklediklerini kaydeden Aysal, "Çok daha iyi bir konsantrasyonla çalışma imkanı doğdu. Galatasaray markalı ürünlerden azami karı sağlamak, bizim mağazacılık yapmamız anlamına mı geliyor? Yapmak mı, yaptırmak mı? Bu sorunun cevabını Ocak ayı itibariyle paylaşacağımızı umuyorum" diye konuştu.

Türk Telekom Arena’nın yanında Ülker, Nike ve Sony işbirliğiyle bir mağaza açacaklarını duyuran Ünal Aysal, statta bilet satış birimini kendi bünyelerine aldıklarını açıklarken, "Bu operasyon kulübümüze önümüzdeki dönemde önemli tasarruf sağlayacak. Koltuk satışlarımız 31,6 oranında arttı. Seyirci ortalamamız yüzde 16,5 artarak 25 bin 857’e ulaştı. Önümüzdeki günlerde bu rakamların başarımıza endeksli olarak daha da artmasını bekliyoruz. Hedefimizi azami kapasiteyi doldurmak. Bunun için de başarılı olmak zorundayız" şeklinde görüş belirtti.

Medical Park ile yaptıkları ve 3 yılı kapsayan 23 milyon dolarlık anlaşmayı en başarılı çalışmaları olarak aktaran Aysal, kendi adlarını verecekleri sağlık kompleksinin cirosunun yüzde 12’sini alacaklarını söyledi.

Kulüp çalışan sayısının giderek arttığını ancak verimli bir yapının olmadığını kaydeden Aysal, Deloitte firmasıyla yaptıkları anlaşma çerçevesinde verimliliği artırmak için çalışan ve iş tanımlarının yeniden değerlendirileceğini aktardı.

Galatasaray şubelerinin dikkatle yönetildiğini dile getiren Aysal, "Şubelerle ile yönetimin uyumu zaman aldı ama uyuma ulaşıldı. Altyapılarımızı güçlendirmek için çalışıyoruz. Başarının sürekliliği altyapıdan yetişecek yeni yıldızlarla mümkün. Bu konuya önem verilmesi beni çok mutlu ediyor. Meyvelerini ilerde göreceğiz. Henüz ideal noktaya ulaşmadık ama doğru yoldayız.

Galatasaray’ın geleceği, altyapıya yapacağımız yatırımın sonuçlarına bağlıdır.

Florya’da altyapı tesisleri 1 milyon 200 bin TL’lik yatırımla çok modern hale getirildi" dedi.

"Futbolda 11 oyuncu alındı, 17 oyuncu gönderildi"

Ünal Aysal, Galatasaray Futbol Takımı’nda yaptıkları transfer operasyonunda 11 kaliteli oyuncu alıp, 17 oyuncu gönderdiklerini aktararak, "11 yeni ve üst düzey oyuncuyu sadece 29 milyon dolar bonservis badeliyle kadroya kattık. Satılan ve serbest bırakılan 17 oyuncuyla bu gerçek mali yükümüz 7 milyon dolarla sınırlı kaldı. Bütün bu yeniden kadrolaşma programının gerçekleşmesinde şube maliyetleri açısından gerçekçi olmaya dikkat ettik. Futbol şubesi 2011-2012 sezonu işletme maliyetimiz 62 milyon dolar ile geçen yıldan 10 milyon, bir evvelki sezondan ise 28 milyon dolar daha düşük olarak bütçelenmiştir" ifadelerini kullandı.

Başkan Aysal, 25 milyonun üzerinde taraftarı olduğu varsayılan Galatasaray’ın, taraftarından yeterli desteği nasıl alamadığını merak ettiğini de aktararak, sadece GS Bonus Card sahibi taraftar sayısını 1 milyona çıkarmaları halinde dahi yıllık gelirlerinin 45-50 milyon TL civarında olacağını dile getirdi.

Ayrıca, UEFA’nın 2012 yılından itibaren uygulamaya başlayacağı mali kurallara da dikkati çeken Aysal, 3 yıl için 30 milyon avro zarara kadar tolerans gösterileceğini ve kendilerinin mali açıdan süratli davranmak mecburiyetinde olduklarını sözlerine ekledi.{jcomments on}

 

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  9907  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Cumartesi, 20 Nisan 2024.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

Neden Futbol Ekonomisi?

 

www. Futbolekonomi.com’un  vizyon ve misyonu temel olarak  Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi’nin (FESAM) vizyon ve misyonuna paralel ve aynı düzlemdedir.

 

Bu bağlamda temel misyonumuz: Futbolun yerel ve küresel makro özelliklerini incelemek ve yeni yapısal modeller önermek; bu kapsamda entelektüel gelişimi hızlandırmak ve buna ilişkin referans olabilecek bir database oluşturmak ve bunu tüm futbol araştırmacılarının emrine sunmak... Bu amaçla yapılan çalışmaları yayımlamak; gerekli her türlü bilimsel futbol araştırma ve geliştirme projelerine entelektüel anlamda destek vermek.

 

Temel Vizyonumuz: Önerilen yeni modellerin gerçekleştiğini görmektir.

 devamı >>>

finansal-futbol-anim-1

tugrulaksar_ge_roportaj

Tuğrul Akşar Güngör Urasın sorularını yanıtlıyor

  Yazar Tuğrul Akşar,
Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras'ın
sorularını yanıtlıyor.
detay için tıklayınız..

 

Spor Endexi

 

16/04/2024

Kapanış Günlük
Değişim %
  BİST 100

9.707,13

-1,09

 bjk BJKAS

77,15

+3,28

 fb FENER

96,80

+5,22

 gs GSRAY

6,92

+0,44

 trabzon TSPOR

1,59

-1,85

   SPOR ENDEKSİ

4.847,33

-0,18

Videolar

Tuğrul, Tuğrul Akşar, Pusula, Ekonomi, Futbol, Futbol Ekonomi, Mali,VİDEONUN DEVAMI VE DİĞER VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN.

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 39685765

TRENDYOL SÜPER LİG 2023-2024 SEZONU

  

 

 Sıra TAKIMLAR 0 G B M A Y AV
Galatasaray 32 28  3   1  73 20 53  87 
2 Fenerbahçe  32  27    4  1 85  28   57

85

3 Trabzonspor  32  16 4  12 54  42 12 52
4 Beşiktaş  32   14   6  12 42  38  4 48
5 Rizespor 32 14 6  12   43  47 -4 48
6 Başakşehir 32  13 12 42  38 

  4 

 46 
7

Kasımpaşa

32  13  7  12   55 57  -2 46
8 Sivasspor 32 11 11

10 

38  43 -5  44 
9 Antalyaspor 32 10  12  10  36  37  -1 42 
10

Alanyaspor

32 10  12 10 41  46   -5  42
11 AdanaDemir 32 9 13  10

48 

43   5  40
12 Samsunspor 32 10  14 36  42 -6  38  
13 Ankaragücü 32  8 13

11 

40  41   -1  37
14 Kayserispor 32 10  10 12  36  45  -9  37
15 Konyaspor 32  12  12 34  45  -11  36
16 Hatayspor 32

7

12  13 36  44  -8 33
17 Gaziantep 32  7 17  35  50  -15  31 
18 Karagümrük 32  9 16  35 41  -6 30

19

Pendikspor  32 7 9 16 36 64 -28   30  

20

İstanbulspor 32 4 7 21 25 59 -34 16

Okur Yazar


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı  info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

 

Annual Review of Football Finance 2023

Annual Review of Football Finance 2023

Deloitte Sports Grup'un Avrupa Futbol Finansmanına ilişkin 32. kez düzenlediği yıllık futbol finans raporuna göre, Avrupa futbol pazarı 2021 - 22 sezonunda bir önceki yıla göre %7 büyüyerek 29.5 Milyar Euro büyüklüğüne ulaştı. Rapora ulaşmak için tıklayınız

Deloitte Money League - 2024

Deloitte Money league 2024

Deloitte Money League Raporunu 27. kez yayınladı. Rapora göre Avrupa'nın en zengin 20 kulübünün 2022-23 sezonunda gelirleri toplam 10.5 Milyar Euro'ya ulaştı. Raporu okumak için tıklayınız.

UEFA Kulüp Finans&Yatırım Raporu 2024

 

UEFA Raporu-2023

UEFA Kulüp futbolunun finansal durumları ve yatırımlarına ilişkin yıllık görünüm ve benchmark raporunu yayınladı. Okumak için tıklayınız

 


 

2021-Money-league-Raporu

 

Yirmidördüncü Deloitte Money League raporuna göre Barcelona'nın 715.1 Milyon Euro'luk geliriyle ilk sırada yer aldığı, tamamı merkez lig kulüplerinden oluşan ve bir önceki yıla göre gelirleri %12 azalan Para Ligi raporunu okumak için tıklayınız

 


 

 

annual report 202021 photo

 

Avrupa Futbolunun patronu UEFA’nın gelirleri 5.7 Milyar Euro’ya Ulaştı. Raporu okumak için tıklayınız.

 


 

 UEFA-Kulup-Futbolu-Lisanslama-2023


UEFA’nın 2023’te yayınladığı en son  Kulüp Lisanslamaya İlişkin Karşılaştırma raporuna göre kulüpler Pandemi döneminde 7.3 Milyar Euro zarar ettiler. UEFA raporu, Avrupa kulüp futbolunun endişe verici bir resmini çiziyor. Raporu okumak için tıklayınız.

 


    

191112 Aktifbank Ekolig

 

Türk futbolunun gelirlerinin ve ekonomik görünümünün mercek altına alındığı Futbol Ekonomi Raporu – EkoLig'in dördüncü sayısı yayınlandı. Süper Lig’in 2017-2018 sezonu sonunda 3,2 milyar TL olan geliri, 2018-19 sezonunda 4,2 milyar TL’na ulaştı. Bkz.

 

 

master bm report lowres

 

The European Club Footballing Landscape 2022


UEFA'nın Avrupa Lulüp futboluna ilişkin 13, kez yayınladığı, Covid-19'un etkilerinin de analiz edildiği raporu okumak için Bkz.


 

 EkoSpor-y

“Ekospor’un aylık bültenlerinden haberdar olmak için tıklayınız”

 

Süper lig Marka değeri araştırma

''Taraftar Algısına Göre Türkiye Süper Ligi Marka Değerini Etkileyen Faktörlerin ve Marka Değeri Boyutlarının Değerlendirilmesi'' Prof. Dr. Musa PINAR öncülüğünde yapılan bu araştırmayı okumak için tıklayınız.

 

 

the-european-elite-2019

KPMG Avrupa’nın 32 Elit Kulübünün değerlemesini yaptı. Süper Lig’den Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu bu raporda en değerli kulüp 3.2 Milyar Euroluk değeriyle Real Madrid oldu. Raporu okumak için tıklayınız.
 

Endustriyel_futbol

 

Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı Üzerine

Futbolun Endüstriyel gelişimi, kulüplerin sportif ve iktisadi/mali yapılanışını derinden etkiliyor. Dorukhan Acar’ın Kurumsal Yönetim temelli yaklaşımı ile "Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı"yı okumak için tıklayınız

 

 

Türkiye'de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu

 

imagesCAVM4O4L

 

Dr. Lale ORTA’nın Kadın Futboluna Entelektüel Bir Yaklaşım Sergilediği makalesi için tıklayınız.” 

 

 

İngiliz Futbolunda Kurumsal Yönetişim Üzerine

 

governance_in_football

 

Tüm kulüplerimize ve Türk Futbol yapılanmasına farklı bir bakış açısı kazandırabileceğini düşündüğümüz, İngiliz Parlementosu’nun Kültür, medya ve spor Komitesi’nin hazırladığı raporu okumak için tıklayınız. 

 

money-and-soccer

“Money scorring goals”, Gerçekten de “Para Gol Kaydedebiliyor mu? “

Euro 2012’nin olası ekonomik etkilerini
okumak için tıklayınız. 



FFP

Futbolda Finansal Sürdürülebilirlik Kapsamında ''Finansal Fair Play Başa Baş Kuralı ve Beşiktaş Futbol Kulübü Üzerinde Bir Uygulama 
Hüseyin AKTAŞ/Salih MUTLU,

okumak için tıklayınız.